Roos Wagenmakers

Ooit bracht mijn studie pedagogiek mij in het hulpverlenersvak, waarbinnen ik de laatste vijf jaar gewerkt heb als ambulant hulpverlener met tienermoeders. Door verhuizing en zwangerschap liet ik dit werk achter me. Ik volgde cursussen in zwangerschapsmassage, docent Shantala babymassage en de cursus tot draagconsulent bij het Instituut voor Hechting. Om zo bij Studio Koester cursussen en massages te kunnen aanbieden, die allemaal op hun eigen manier een bijzonder mooie bijdrage zouden leveren aan het versterken van de band tussen ouder en kind.

Begin september 2014 werd onze zoon Loek geboren. In één klap tot over mijn oren verliefd, en nog steeds! Ik koos ervoor om er eerst full-time voor Loek te zijn. Mijn gevoel dat het voor een kindje zo fijn is dichtbij zijn ouders te mogen zijn was zo sterk. Toen Loek een jaar was werkte ik twee dagen in de week voor Studio Koester terwijl hij bij zijn papa was.

In maart 2018 kwam onze dochter Kiek erbij. Weer zo’n bijzonder en mooi kindje dat gelukkig ons veilige nestje uitkoos om in op te groeien. Want wat ben ik blij, ontzettend blij dat ze er is! In de tijd dat mijn eigen kinderen nog echt klein waren, leerde ik met liefde andere jonge moeders de kunst van het masseren en dragen in de doek.

Inmiddels is het begin 2023 en zijn mijn zoon en dochter 8 en 5 jaar oud. Ik merkte dat het werken met baby’tjes wat verder van me af ging staan nu mijn eigen kinderen op de basisschool zitten. De behoefte om verder te blijven leren in babymassage en het geven van draagconsulten werd minder. Het voedde mij als persoon niet meer. De zwangerschapsmassages bleef ik geven en werden aangevuld met postpartum behandelingen. Het voelt ontzettend goed om er als vrouw voor een andere vrouw te kunnen zijn. Haar de warmte en liefde te kunnen geven waar zij naar verlangt, haar te horen en zien, haar in haar kracht te zetten. De focus ligt bij Studio Koester voor mij nu op het koesteren van de vrouw. En ik vind het heerlijk om dat kleine hummeltje tijdens een postpartum behandeling ook nog te mogen ontmoeten.